Volem millorar la canera i amb aquest esperit hem fet arribar les propostes per al benestar dels animals

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria.

El Comú de Lleida ha fet arribar avui al regidor responsable de la canera, Joan Queralt propostes en defensa dels drets dels animals i per millorar de manera immediata la canera municipal, del tot deficient com hem explicat en aquest informe sobre el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (Caac).

Propostes de millora de la canera municipal

  1. Millorar les condicions de vida dels animals al Caac ordenant mesures com la neteja de les estances sense els animals a dins, evitant les temperatures extremes i les humitats i ampliant les hores d’esbarjo. Cal posar en marxa una veritable xarxa de publicitat i fomentar l’adopció dels animals que arriben al Caac per evitar estades de llarga durada o cròniques dels cans. L’espai municipal per acollir els animals de companyia perduts i abandonats ha de ser un servei de qualitat, transparent i accessible a la ciutadania.
  2. Posar en marxa un veritable programa de control, cura i manteniment de les colònies de gats de la ciutat amb programes de CES (Captura, Esterilització i Solta) i de gestió de les colònies de gats mitjançant grups de voluntaris i voluntàries i en col·laboració amb les associacions animalistes de la ciutat. La gestió adequada de les colònies de gats ferals a més d’ajudar en el control de plagues a la ciutat compleix amb l’obligació de l’Ajuntament de tenir cura dels animals sota la tutela municipal.
  3. Treballar colze a colze amb les clíniques veterinàries del nostre territori per tal que portin a terme campanyes per a la col·locació gratuïta del microxip i cens municipal, a la vegada que es promociona la inscripció al Cens Municipal d’Animals de Companyia.
  4. Cal un pla de gestió de Gossos Potencialment Perillosos (PPP) municipal i acabar amb la falta de control efectiu:
    1. Amb una campanya de control de xipatge
    2. Amb una campanya informativa dels drets i deures i responsabilitat dels amos
    3. Amb adopció d’ordenances municipals que obliguin la esterilització d’aquest animals per controlar la seva població.

Sergi Talamonte amb Queralt i veterinària al Caac (10 abril 2019). Imatge de Paeria

La Comissió Extraordinària d’Urbanisme ha informat desfavorable el POUM

Tot indica, doncs, que el nou POUM que impulsava Félix Larrosa no serà elevat a ple. En Comissió, de nou, ens hi hem oposat, al costat de la resta d’oposició, mentre que PP i C’s s’han abstingut i només el PSC hi ha votat a favor.
Tot això mentre els serveis municipals d’economia, pressupostos i tresoreria responen, a preguntes del Comú, que no avalen els estudis econòmics del POUM:Si es confirma podria ser una de les millors notícies del mandat, després de molts mesos de lluita compartida podem aturar un POUM no consensuat, sortit del barret electoral de Larrosa. El planejament urbanístic per als propers 15-20 anys és un tema cabdal per a Lleida i no ens poden imposar amb presses a finals de mandat un mal POUM que construeix més habitatge del que cal i obvia les necessitats d’habitatge públic, que fa desaparèixer parcs urbans i que suposa una regressió per a l’Horta. Un POUM que aprofundeix en un model de ciutat que llima el benestar de la gent, que no resol problemes de mobilitat i en crea de nous, que potencia centres comercials als afores i ensorra el petit i mitjà comerç i que, en definitiva, genera un creixement desordenat de la ciutat.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest