Volem una ciutat més respectuosa amb el medi ambient i adaptada a la transició energètica

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat capdavantera, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , .

La formació debat sobre el model de ciutat en la sisena de les Taules que ha organitzat per completar el programa electoral en camps com l’urbanisme, la mobilitat o la gestió dels residus.

Fer de Lleida una ciutat més adaptada al canvi climàtic, que generi menys emissions i contaminació, o que implanti al cent per cent el sistema de recollida de residus porta a porta, són algunes de les propostes de què es van debatre en la sisena #TaulaOberta amb l’objectiu de reflexionar i recollir el diagnòstic que fan persones expertes sobre els diferents camps en què la formació presenta propostes electorals. El camp de la mobilitat sostenible, la transició energètica o la correcta gestió dels residus són alguns dels punts forts de l’oferta electoral que encapçala Laura Bergés per als comicis del proper 28 de maig.

En la sessió d’ahir a la tarda a la sala Paulo Freire hi van participar l’urbanista Josep Maria Llop, l’investigador d’eficiència energètica de CIMNE-UPC i membre de la candidatura del comúdelleida, Jordi Cipriano i l’alcaldable Laura Bergés, moderades per l’actual regidora del Comú i diputada provincial, Elena Ferre.

Després d’escoltar les reflexions dels ponents sobre el moment actual de la ciutat i els que, al seu entendre, són els reptes més importants que cal afrontar, la cap de llista va exposar algunes de les propostes que formaran part del seu programa, que s’enriquirà amb les aportacions de la jornada. Per Laura Bergés, un dels punts principals del proper mandat ha de ser l’elaboració d’un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) fet amb criteris ambientals “amb més zones verdes per abaixar la temperatura i amb zones d’ombra i de pacificació del trànsit”.

Entre altres aspectes, considera que cal apostar per “un canvi en el model de mobilitat que ens serveixi per reduir les emissions i la contaminació”. Relacionat amb tot això, creu que s’ha de “revisar” el pla del polígon de Torreblanca, així com “impulsar el parc fotovoltaic a Serra Llarga i aprofitar les teulades d’edificis municipals per instal·lar-hi plaques solars”. Bergés enumerava un extens catàleg de mesures que pretén impulsar si té responsabilitats de govern en la propera Paeria en camps com la jardineria, amb la plantació de més arbres, o la implantació de Zones de Baixes Emissions i la vianalització de carrers.

La propera taula rodona prevista serà el 27 d’abril i es dedicarà a parlar dels Serveis Públics a la ciutat.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest