El Comú pregunta per què es malbaraten diners públics amb licitacions com la dels equips de so, feta a 10 dies de la Festa Major

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , , .

El Comú de Lleida ha revisat des de dilluns els 821 decrets d’alcaldia que van al ple de maig. La demora sistemàtica per part de l’alcalde en fer arribar als grups de l’oposició els decrets d’alcaldia incompleix el cartipàs i l’acord en la comissió de transparència. El Cartipàs diu que tots els grups municipals han de rebre un decret 48 hores després de la seua signatura. Atenent a la dificultat de complir aquest requisit, a la comissió de la transparència es va aprovar allargar el termini a una setmana, però ni així es respecta per part de l’equip de govern.
El Comú de Lleida demanarà explicacions sobre el malbaratament de diners públics amb procediments de licitació completament fora dels terminis prudents per obtenir bones ofertes. L’exemple més recent és en la licitació d’equips de so i llum de la festa major, que es va fer el 26 d’abril, a només 10 dies de les festes majors de maig. Tres dels cinc lots es van adjudicar pel màxim de la licitació per la falta de concurrència provocada pel retard en les dates de la licitació. D’aquesta manera -a més- s’incompleix la proposta de resolució del Comú que l’equip de govern va assumir en la comissió informativa al febrer, on s’instava a avançar la licitació un més respecte a l’any anterior.

Imatge de Paeria

Imatge de Paeria


L’agrupació d’electors demana que el regidor Joan Gómez aclareixi els criteris que ha fet servir per contractar la mercantil SERRA & SULLA CONSULTORS SL per a l’actualització del Reglament de Participació Ciutadana, demana el cost que tindrà aquesta contractació i si s’ha sol·licitat pressupost a altres empreses per trobar les condicions més favorables.
Sobre l’augment de pressupost de 8.438€ a 25.790€ de l’obra en la xarxa d’abastament d’aigua al carrer Ciutat de Fraga, el Comú preguntarà si aquest increment augmentarà la pujada del preu de l’aigua per als usuaris prevista en la pròrroga del contracte impulsada pel govern del PSC al 2013. Atés el fet que l’esmentada obra d’inversió no s’especifica a l’annex I Pla d’inversions del contracte de pròrroga de la concessió del Serveis de subministrament d’aigua, preguntarem en quin document s’especifiquen i es detallen les inversions previstes al pla d’inversions i per què no està adjunt a l’expedient 127/92 (d’on penja la pròrroga de la concessió).
El Comú també formularà una qüestió a l’equip de govern en precs i preguntes: Quina és la bonificació que pensa aplicar l’ajuntament davant de la pujada dels valors cadastrals de les edificacions rústiques?

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest