Antenes a la Seu? Que l’alcalde decreti sense ni saber el que està autoritzant és desídia

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , .

El fet que l’alcalde donés el vist-i-plau a instal·lar una antena de metre i mig al cimbori de la Seu Vella i dos parabòliques a les cobertes del temple evidencien un grau de desídia de l’alçada d’un campanar en la manera de gestionar el patrimoni. El Comú de Lleida es pregunta com pot ser que l’alcalde -segons ha admés ell mateix- donés el vist-i-plau a aquesta intervenció sense ni saber la ubicació de les antenes.

Fotografia de Juan Castro

Fotografia de Juan Castro


Per sort, durant la setmana, a través dels mitjans de comunicació, s’ha generat un debat públic que ha forçat al senyor Àngel Ros a moure fitxa i rectificar la sapastrada inicial, paralitzant, amb caracter cautelar, la instal·lació d’antenes i parallamps a la Seu Vella que ell mateix havia autoritzat mitjançant decret d’alcaldia firmat el 16 de desembre.
Celebrem que finalment el mateix alcalde ens hagi explicat que hauria estat possible fer-ho bé des del primer moment i quina era la manera correcta de fer-ho: aturar l’autorització fins a poder disposar dels informes corresponents.
La situació evidencia que no existeix un pla ni un reglament sobre com gestionar el patrimoni a la ciutat, no només a la Seu. I, com que no s’han fet els deures i no es tenen les idees clares, cada contingència esdevé una improvisació. Ens sembla evident que cal una gestió integral del patrimoni per a que no passi això, i en aquest sentit el Comú donarà suport a la moció que la Crida presenta al Ple de demà.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest