Demanem salvaguardar el model d’autogestió dels menjadors per part de les AFAs

Posted on Posted in Comú de Lleida, Consell Comarcal and tagged , , .

El regidor Sergi Talamonte ha presentat un prec al Consell Comarcal per a que es traslladi al departament d’Ensenyament la necessitat d’aclarir un marc normatiu que permeti mantenir el model de gestió dels menjadors escolars per part de les Associacions de Familiars dels Alumnes.

El Segrià és, precisament, la comarca catalana on la gestió dels menjadors per part de les famílies està més estesa, i ens preocupa que des del departament d’Ensenyament no hi hagi una regulació clara que respecti aquest model i no compliqui la vida a les famílies que estan assumint la gestió de l’alimentació dels seus fills i filles», ha manifestat Sergi Talamonte.

El regidor del comú ha agraït a David Masot, president del Consell Comarcal, que hagi deixat sobre la taula la renovació de l’acceptació de les competències en matèria de menjadors escolars, per donar temps a treballar amb el departament d’ensenyament la millora del marc normatiu: «El departament ha d’aclarir com fer la cessió contractual dels menjadors a les AFAs de manera que no es comprometi la seua capacitat de gestionar-los», ha remarcat Sergi Talamonte.

Al Segrià hi ha 36 escoles on l’AFA assumeix la gestió del menjador escolar, essent la comarca catalana on aquest model està més estès. Un model que el comúdelleida considera, en paraules de Sergi Talamonte, «que és un bon model, que implica la corresponsabilització de les famílies i que en general va associat a una aposta per un model alimentari de més qualitat que el que poden oferir les grans empreses de càtering que opten als contractes públics de més abast».

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest