Considerem que l’equip de govern hauria de tenir clar ja quin model de recollida de residus implementarà

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Lleida, Notícies and tagged , , , , .

Celebrem que el govern no hagi renunciat al Porta a Porta, però urgim que es prengui una decisió sobre quin és el seu model de recollida de residus perquè l’empresa pugui preparar les clàusules en el termini previst.

El govern ens ha assegurat que malgrat el contracte amb l’empresa que prepara les clàusules per al servei de neteja i residus indiqui que es manté el sistema contenitzat, encara no han pres una decisió al respecte i que valoraran tots els escenaris” ha afirmat la regidora Laura Bergés. “En tot cas, pensem que amb la informació dels estudis que ens han facilitat, el govern ja disposa de prou elements per prendre una decisió i que l’empresa pugui preparar les clàusules del nou sistema amb el termini de 5 mesos que preveu el contracte.

Les dades que ens han facilitat dels estudis de què disposa l’ajuntament ens corroboren que és l’únic sistema que permet complir, fins i tot, superar els objectius de reciclatge fixats per llei amb uns índexs de reciclatge entre el 65% i 74%, en canvi, els altres escenaris (mantenir un sistema actual o diverses opcions de sistemes contenitzats) es queden amb un índex de recollida selectiva entre el 37% i el 49%.

L’estudi que té el govern municipal també confirma que el Porta a Porta és el sistema més econòmic per a l’Ajuntament. Aquest estalvi amb la prestació del servei se li hauria d’afegir a més, l’estalvi en les inversions, ja que amb els sistemes contenitzats s’hauran de fer noves inversions en el futur per complir amb els objectius de reciclatge, mentre que amb el Porta a Porta ja es contemplen des de l’inici aquestes inversions.

Amb tota aquesta informació a la mà, entenem que no cal demorar-nos més perquè el contracte actual de residus i neteja acaba al març 2024 i, per tant, és urgent tenir les clàusules del nou contracte tan aviat com es pugui “, declarava la regidora del comúdelleida.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest