El Comú es planteja portar pel seu compte a Anticorrupció i Antifrau una contractació irregular davant la negativa a fer-ho de la resta de grups

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , , .

Entre els treballs que presumptament va realitzar l’exsecretària del grup municipal del PSC contractada per la Paeria hi figura la gestió d’uns premis que ja s’havien entregat quan es va iniciar la contractació de S.D al 2015: els III premis Lleida ciutat de comerç. Segons la memòria entregada pel regidor de Comerç, Rafael Peris, la senyora S.D. “va gestionar” aquests premis, malgrat que els guardons s’havien entregat el 24 d’abril, un mes i mig abans que es fes efectiva la contractació de SD, que tal com estableix el decret de licitació es va portar a terme el dia 11 de juny.

Tercera Comissió de Transparència presidida pel Comú

Tercera Comissió de Transparència presidida pel Comú


Preguntat avui sobre això, Peris s’ha limitat a respondre que S.D. donava suport de forma personal, sense estar contractada. El regidor del Comú, Sergi Talamonte, considera: “El voluntariat és molt lloable, però voler colar com a voluntariat tasques tan especialitzades com els serveis per a la dinamització i promoció del comerç, mercats i del consum ens genera dubtes i preocupacions: no és propi d’una administració seriosa no pagar per feines com la de gestionar una gala però és que, a més, fer feines sense estar assegurat pot suposar un frau a la Seguretat Social”.
L’únic grup partidari de votar si s’han d’elevar les irregularitats a Anticorrupció i Antifrau és el Comú
“En vista del bloqueig polític de la resta de formacions, el Comú valorarà si ho porta pel seu compte. Com a càrrecs públics tenim el dret i l’obligació de denunciar possibles delictes“, recorda Talamonte, que afegeix “La informació per aclarir aquest cas arriba amb comptagotes, però el que va arribant, més que tranquil·litzar-nos, evidencia que es va ampliant la llista dels dubtes” considera Talamonte. “Els dossiers entregats no justifiquen -amb el detall que mereixen els contribuents- la tasca que ha fet l’exsecretària del PSC i que ha suposat una despesa superior als 183.580 euros entre els anys 2011 i 2015 per “serveis per a la dinamització i promoció del comerç, mercats i del consum”.
Entrega dels III premi Lleida ciutat de Comerç, el passat 24 d'abril

Entrega dels III premi Lleida ciutat de Comerç, el passat 24 d’abril. Imatge de la Paeria


El regidor Rafael Peris va entregar ahir, amb menys de 24 hores de marge, la memòria justificativa dels treballs efectuats per S.D. entre el 2013 i el 2015 (no s’hi inclouen la resta d’anys). Malgrat el poc temps per llegir-la, constatem que no només hi ha el despropòsit esmentat, sinó que hi ha errors que fan pensar que aquesta memòria s’ha fet a corre-cuita. Sense anar més lluny, s’ha omès la pàgina on s’havien d’indicar el número d’hores que estipula el contracte amb S.D per a 2015. Aquestes irregularitats s’afegeixen a les que el Comú ja havia denunciat dies enrera.
Acord per posar en marxa l’auditoria de la Paeria
“Valorem molt positivament l’acord per unanimitat d’endegar una auditoria de l’ajuntament a través d’un procediment obert i transparent que inclogui serveis públics com la neteja, els busos, l’aigua o els radars, entre altres” ha dit el president de la Comissió Carlos González. L’auditoria inclourà aspectes econòmics, financers i de procediment de les concessions públiques de gestió indirecta i altres que la comissió pugui consensuar.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest