El Comú recorda que els estudis comercials fets eren per al POUM i en cap cas han de validar projectes concrets

Posted on Posted in Notícies.

En el moment d’actualitzar aquest comunicat (dijous 14 a les 11’40 del matí) el Comú encara no ha rebut cap dels informes dels estudis comercials, fet que ens impedeix fer-ne una valoració més enllà del que l’equip de govern en va extreure ahir en la presentació. Aixímateix, considerem necessari remarcar que l’equip de govern va voler impedir, de males maneres, que en la presentació hi fos present un representant del Comú al·legant que no era regidor electe.
Els contractes de serveis presentats han estat exclusivament contractats per al POUM, per planificar urbanísticament la ciutat en el futur, per si cal dotar-la d’espais per a projectes futurs. Ll’expedient 356/15 de contractació ho diu, literalment i amb claredat diàfana: “dins el marc dels estudis previs i complementaris necessaris per a la redacció del Pla d’ordenació urbanística municipal de Lleida”.
Per tant, els citats estudis en cap cas s’haurien de fer servir per validar projectes concrets com poden ser Torre Salses o Carrefour perquè aquest no és el seu objecte. “Per rigor i responsabilitat, les decisions sobre els projectes presents s’han de basar en altres criteris, no pas en funció estudis contractats per a un altra finalitat” ha valorat el regidor del Comú Carlos González.
Des del Comú hem demanat en ple de forma reiterada estudis d’impacte en el teixit comercial, així com en el vessant social, laboral i econòmic abans d’emprendre projectes de la magnitud dels que hi ha sobre la taula. No es pot aplicar cap projecte -menys encara si és tant determinant per al futur de la ciutat- sense preveure la realització d’estudis rigorosos que en determinin l’impacte real en tots els vessants que cal analitzar.
Valorarem els estudis en detall quan els hàgim pogut llegir i analitzar al complet.

Sur 42

Sur 42

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest