El comúdelleida registra una petició d’informació davant la falta de transparència del govern de la Paeria en relació als expedients lligats a Torre Salses

Posted on Posted in Ciutat valenta, Comú de Lleida, Paeria and tagged , , , .

El comúdelleida segueix esperant la informació sobre els expedients lligats a Torre Salses que es van tractar en la Junta de Govern Local del dia 29 de desembre, que ja li havia sol·licitat prèviament a la vicepresidenta de la Junta, Jordina Freixanet i que ara reclama formalment. El govern encara no ha fet arribar al grup ni tan sols la documentació que desestima el recurs de reposició contra el pla de reparcel·lació lligat a Torre Salses que el comú hauria de rebre com a part recorrent.

A més, el grup ja va manifestar a la tinent d’alcalde i vicepresidenta de la Junta de Govern Local, Jordina Freixenet i a la Comissió de Transparència, la seua queixa perquè l’ordre del dia de la Junta de Govern Local que es facilita als grups de l’oposició no incloïa cap referència a cap dels expedients relacionats amb Torre Salses que sí que es van incloure en l’esmentada Junta de Govern amb una ordre del dia complementària. Ara, el grup del comú ha registrat una petició d’informació per accedir a la documentació de la Junta.

El regidor del comúdelleida, Sergi Talamonte, ha manifestat que «considerem que el govern està usant aquesta falta de transparència per intentar condicionar un relat públic sobre la seua actuació en relació al projecte comercial».

La falta de transparència dificulta saber què fa el govern realment per aturar Torre Salses

En aquest sentit, el grup denuncia que no ha pogut contrastar la informació publicitada per la Paeria sobre l’arxivament de les cessions anticipades i les ocupacions directes per la construcció del Vial Víctor Torres, amb la documentació complerta d’aquesta i d’altres decisions adoptades en la mateixa Junta de Govern, com la desestimació del recurs de reposició i l’aprovació definitiva del pla urbanístic que preveu el centre comercial. «D’aquesta manera resulta molt complicat poder fer una valoració de si realment el govern està prenent mesures efectives per paralitzar el centre comercial o si, com sospitem, en realitat les decisions adoptades combinen alguns entrebancs amb la tramitació dels elements centrals que el fan possible», ha dit el regidor Sergi Talamonte.

Les afirmacions del govern conforme que aquest arxivament d’expedients implica la paralització de Torre Salses ja que suposarien que no es farà el vial al qual està condicionat el centre comercial, contrasten també amb l’expedient aprovat en Junta de Govern el 15 de desembre, que donava llum verda a una expropiació de terrenys precisament vinculada a la construcció d’aquest vial i sobre la qual el grup del comú ha sol·licitat informació a la Comissió d’Urbanisme.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest