El Consell Editorial de la Paeria: una presa de pèl?

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged .

El passat 8 de febrer es constituïa a la Paeria el Consell Editorial, amb foto per a la premsa i per a la revista de la Paeria. El butlletí municipal explicava com es donava compliment al cartipàs municipal, que preveu un Consell amb representació de tots els grups polítics, per determinar les polítiques de comunicació de l’ajuntament. Gairebé tres mesos després, però, del Consell Editorial no en tenim més notícies que la foto, ja que no s’ha aconseguit fer una segona reunió per començar a treballar.

Constitució Consell Editorial (8 de febrer de 2016)

Constitució Consell Editorial (8 de febrer de 2016)9


A la primera reunió del Consell es va acordar que es farien reunions mensuals, convocant la següent trobada per al 9 de març. A partir d’aquí, però, s’han succeït quatre ajornaments de la reunió, amb les conseqüents quatre noves propostes de data:

  • El primer ajornament va ser perquè no li anava bé a alguns membres del Consell: “Diferents membres del Consell Editorial ens han comunicat que no els és possible assistir a la propera reunió, fixada inicialment pel dia 9 de març. Davant aquesta petició, us proposem una nova data, que seria el proper 30 de març”, ens deia un correu d’alcaldia de l’1 de març.
  • El següent cop l’ajornament va ser per un imprevist en l’agenda de l’alcalde: “Us comuniquem que degut a un imprevist a l’agenda de l’alcalde haurem d’ajornar la reunió del Consell prevista per demà dimecres i traslladar-la -si a tots us va bé- pel proper dimecres 6 d’abril”, ens avisaven el 29 de març, un dia abans de la data prevista per a la reunió.
  • El tercer cop va ser un altre membre del consell qui no hi podia assistir, “Un dels membres del Consell Editorial, degut a un imprevist no té disponibilitats per assistir avui a la reunió…. Us proposo dos noves dates…” Aquest cop el canvi de data se’ns notificava el mateix matí del dia previst per a la reunió.
  • I més endavant, després d’una minireunió d’un quart d’hora que va servir per fixar una nova data i per acordar que només es cancel·larien les reunions si almenys tres membres no podien assistir-hi, hem tingut el quart ajornament:  “Havent rebut 3 excuses d’assistència de 3 representants per la reunió del Consell Editorial prevista per demà i atenent a l’acord de la darrera trobada (…), ens veiem obligats a comunicar que manca el quòrum necessari per la celebració de la reunió del Consell Editorial de demà”. Altre cop, només un dia abans, es torna a canviar la data de la reunió, prevista ara per al proper dia 27 d’abril.
    El Consell Editorial deu ser l’únic consell o comissió on la no disponibilitat dels membres per anar-hi implica la suspensió en el funcionament del mateix. Si hi ha tres membres (i el propi equip de govern té quatre representants al Consell), que diuen que no hi poden anar, el Consell no es pot convocar. I això que tots els grups vam poder nomenar un representant i un substitut, precisament per si el primer representant no podia assistir a alguna reunió. Però sembla que alguns grups devien nomenar persones sense cap disponibilitat per assistir a les reunions, o que els ha vingut una indisponibilitat sobrevinguda.
    Potser a algú li preocupa que les decisions sobre la comunicació de l’ajuntament, sobre les campanyes de publicitat institucional, o sobre els recursos que es destinen a mitjans de comunicació (propis i privats), deixin de ser una decisió unilateral de l’equip de govern i s’hagin de debatre en un espai obert als diferents grups municipals? El bloqueig a la posada en marxa real del Consell apunta en aquesta línia. En tot cas, esperem equivocar-nos i que puguem avançar en la desgovernamentalització de la comunicació pública, també a l’ajuntament de Lleida.

Consell Editorial al cartipas

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest