El nou web de pressupostos oberts, nova eina de transparència per consultar en detall els comptes de la Paeria i més de 60.000 factures

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Ciutat valenta, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , .

La Paeria ha estrenat aquest dimecres el nou web de pressupostos oberts que el govern de la Paeria planteja com un pas endavant en les polítiques de Govern Obert, de Transparència i de Participació, que són eixos fonamentals del nostre programa. Estem orgulloses de poder presentar una eina al servei de la ciutadania que des del Comú de Lleida portem anys reclamant. El web permet consultar, de manera entenedora, la gestió dels comptes municipals des del 2017 i el llistat de totes les factures tramitades des de llavors, que són prop de 61.000.

El web s’estructura en quatre grans apartats:

  1. Visió global
  2. Polítiques
  3. Despeses i pagaments
  4. Els meus impostos

“Amb aquesta nova eina volem reforçar els vincles que uneixen l’Ajuntament amb la ciutadania per establir una major transparència, participació, diàleg, col·laboració i retiment de comptes” ha valorat la regidora de Participació i lluita contra la corrupció Elena Ferre durant la presentació, que ha fet al costat de la tinent d’alcalde, Jordina Freixanet. Els usuaris poden fer cerques, treballar la informació, exportar-la amb un full de càlcul i compartir-la a les xarxes socials.

L’eina mostra d’una forma clara com es distribueix el pressupost, d’on vénen els ingressos i a què es destinen les despeses, permet al ciutadà fer-se una idea aproximada sobre on van a parar els seus diners i també permet cercar un beneficiari concret per conèixer quants diners ha pagat l’Ajuntament a aquesta empresa o autònom. “Ampliem, també, una funció indispensable en democràcia, la funció de fiscalització de l’acció de govern, que s’ha d’exercir per part de la societat civil i ho ha de fer tenint a l’abast dades rigoroses” ha afegit Ferre.

Aquest lloc web, a banda de la ciutadania en general, pot ser d’utilitat per a experts i estudiosos de diferents matèries que necessitin dades sobre gestió pressupostària en l’administració local o bé informació específica de l’Ajuntament de Lleida.

El web Pressupostos Oberts l’ha implementat l’empresa IDI Eikon-Governalia amb les Regidories de Govern Obert, Qualitat Democràtica i Institucional; Participació i Lluita contra la Corrupció, i Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Lleida. Ha tingut un cost de 7.270€ en concepte d’elaboració i es pot consultar des d’avui a:

http://pressupostos.paeria.cat/

El nou web de pressupostos oberts es pot consultar a http://pressupostos.paeria.cat/

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest