En marxa la nova campanya sobre eficiència energètica que acostarà a la ciutadania tots els avantatges d’instal·lar-se fotovoltaica

Posted on Posted in Ciutat per viure, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , .

La regidoria de transició ecològica posa en marxa aquest mes de març una campanya d’informació a la ciutadania per fomentar l’eficiència energètica, que vol resoldre els dubtes d’aquelles persones que volen instal·lar-se a casa energia fotovoltaica per a l’autoconsum, un programa que forma part de les mesures que prioritza el Govern d’Entesa per fer front a l’emergència climàtica i apoderar el col·lectiu més vulnerable.

Per a beneficiar-vos de l’assessorament energètic que ofereix la Paeria, feu la sol·licitud aquí.

El servei d’assessorament farà especial incidència en resoldre dubtes a qui es vol instal·lar plaques solars, i donarà a conèixer les bonificacions fiscals que la Paeria ha impulsat, de fins a un 50% del cost de la instal·lació, o de fins a 1000 euros anuals en l’IAE. El programa també acosta a les comunitats de veïns les possibilitats que tenen d’instal·lar-se autoconsum compartit a nivell comunitari arrel dels canvis legals recents.

L’assessorament també treballa per apoderar a famílies amb situació de vulnerabilitat derivades de Serveis Socials de l’Ajuntament, que reben formació per millorar l’eficiència energètica a les llars aplicant elements d’estalvi (bombetes tipus LED, programadors, rivets aïllants…) i reduir així la factura de llum i gas. Aquestes famílies també reben assessorament per a l’optimització de les factures energètiques (bo social, discriminació horària, ajustaments de potència, unificació de comptadors…).

Aquest programa és un instrument que l’Ajuntament de Lleida posa a disposició per a qui vulgui actuar per evitar el canvi climàtic dins el marge de les seves possibilitats, a partir de la l’aplicació de bones pràctiques dirigides a reduir el consum d’energies provinents dels combustibles fòssils.

Sobre estalvi i eficiència energètica el programa assessora sobre tots aquests aspectes:

  • Mesures a nivell comunitari per tal de millorar la seva eficiència energètica en la il·luminació, calefacció comunitària, bombeig, calderes, sistemes de distribució, aïllaments de façana o rehabilitació.
  • Gestió de la contractació d’electricitat 100% renovable, possibilitats d’autoconsum i d’instal·lació de punts de recàrrega de vehicle elèctric al pàrquing comunitari.
  • Optimització de les factures energètiques: ajustaments de potència, unificació de comptadors, discriminació horària.
  • Com estalviar energia en funció de la casuística de cada llar.
  • Contractació dels subministrament bàsics comunitaris per generar estalvi.

El programa sobre eficiència energètica forma part de les mesures del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible de Lleida, el qual té l’objectiu de reduir les emissions de CO2 un 20% en l’horitzó del 2020. Des del seu inici, la primavera de 2016, s’han dut a terme 9 campanyes, en les han participat més de 700 famílies, el que equival a una cobertura de quasi 2000 ciutadans i ciutadanes, assolint un estalvi d’entre 3% i 24% del consum elèctric.

 

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest