La Paeria es compromet a treballar per evitar desnonaments de famílies vulnerables

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , .

Reunió amb la Plataforma d’afectats per la hipoteca per parlar, entre altres, de l’estat de l’habitatge social i d’emergència a la ciutat, de problemàtiques en el lloguer o en el subministrament de serveis bàsics o de protocols a seguir en casos d’urgència.

L’Ajuntament de Lleida, a través de les regidories d’Habitatge i de Polítiques per als Drets Socials, es compromet a treballar per evitar desnonaments de famílies vulnerables. El tinent d’alcalde Sergi Talamonte i la regidora Regina Cairol s’han reunit amb els representants de la Plataforma d’afectats per la hipoteca (PAH) per tractar la problemàtica actual en aquest àmbit, amb la voluntat de donar resposta a les persones que es troben en aquesta situació.

Durant la reunió, que Talamonte ha qualificat de llarga –més de 4 hores- i profitosa, s’han posat sobre la taula diverses qüestions que es treballaran de manera imminent. El tinent d’alcalde ha reiterat que no han de produir-se més desnonaments de famílies vulnerables o sense capacitat per pagar el lloguer i amb criatures, perquè per damunt de tot “s’han de defensar els menors”. Per això, entre altres, s’ha parlat de la recuperació de pisos, de temes vinculats a la pobresa energètica i el subministrament de serveis bàsics (aigua, llum i gas) o de conèixer els expedients i actuacions de la Taula d’emergència.

Una de les decisions que s’han pres és l’elaboració d’un informe amb les problemàtiques amb què es troba la PAH per saber les casuístiques i com es pot atendre les necessitats d’habitatge que se’n generen. També es farà la revisió d’ofici dels habitatges de lloguer social i d’emergència de famílies vulnerables (per assegurar el compliment i donar cobertura d’acord a la Llei vigent), així com una avaluació del protocol per adreçar-se a l’Ajuntament. El tinent d’alcalde ha assegurat que una de les prioritats del nou govern és afrontar el tema del dret a l’habitatge per pal·liar les emergències socials que puguin derivar-se de desnonaments o de situacions de dificultat per pagar el lloguer o els subministraments bàsics.

La setmana que ve la Paeria es reunirà amb Habitatge a Barcelona per avançar en la millora i la coordinació en polítiques d’habitatge.

Trobada amb la PAH

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest