La Postguerra a Ramaderia Pifarré

Posted on Posted in Notícies and tagged , , .

És de domini públic la situació del bloqueig productiu i comunicatiu de Ramaderia Pifarré a l’Horta de Lleida. Sabem que és un cas judicialitzat i alguns responsables polítics de la nostra ciutat han utilitzat aquest fet per desentendre’s de nosaltres. La realitat és tossuda i li diu al govern municipal que té una granja a l’Horta sense accés municipal, una granja que treballa en condicions de postguerra i que ha vist reduïda la seva productivitat en un 60%… lamentable, no sé com poden dormir sabent que hi ha gent que pateix pel seu futur per una solemne injustícia. I tot per la intransigència de qui no respecta les costums de servituds de pas, de qui considera als pagesos ciutadans de segona.

Granja Pifarré, tractor Bugartz (1957)

Granja Pifarré, tractor Bugartz (1957)


Una reflexió que ens podem fer és qui té les competències de comunicació a l’Horta? Per quina raó després de 10 mesos no s’ha fet res. Què faran si el camí es tanca definitivament després dels recursos judicials? Seguiran esperant que el cas s’arregli sol o d’una vegada per totes sorgirà algun lideratge de La Paeria, un lideratge valent, resolutiu, pràctic….un lideratge que es tregui l’americana, la corbata i que s’arremangui de valent per desencallar el tema, per negociar de veritat… quan surti aquest lideratge nosaltres li farem costat i posarem de la nostra part per facilitar al màxim solucions. Perquè els polítics estan per això per solucionar problemes de la ciutadania. No per donar-nos copets a l’esquena i dir la frase…ja s’arreglarà, les coses no passen soles.
Nosaltres no volem diners, ni cap tracte de favor, només volem un accés municipal per on puguin passar els nostres camions i tractors en condicions, estem cansats de paraules, promeses, reunions i posades en escena. Necessitem que el nostre govern ens miri a la cara de manera propera, recuperar la seva complicitat i treballar de valent perquè la nostra situació no torni a repetir-se mai més a l’Horta de Lleida i, si pot ser, arreu.
Seguim amb pas ferm per #salvemramaderia!
Joan Pifarré Vidal

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest