L’ajuntament estudia vianalitzar els carrers Pi i Maragall i Alfred Perenya i crear una zona comercial de vianants a voltant de la plaça Ricard Vinyes

Posted on Posted in Notícies.

El comúdelleida celebra l’aprovació aquest matí de la proposta per ampliar la xarxa de vianants de Lleida. La proposta incloïa la vianalització dels carrers Pi i Maragall, entre Salmeron i la Plaça del Treball; Alfred Pereña, des de Príncep de Viana a Rovira Roure, i la zona entre les places Ricard Viñes, 8 de març, les Missions i Pau Casals.

La proposta del comúdelleida ha estat debatuda a la Comissió Informativa de les polítiques de gestió urbanística, d’habitatge i de transició ecològica, on ha comptat amb el suport de l’equip de govern i de dos dels regidors no adscrits de Ciutadans. El PSC, PP i una de les regidores no adscrites de Ciutadans s’han abstingut.

Els diferents grups municipals han valorat molt positivament la campanya de sensibilització «metrominut» proposada pel comúdelleida. Es tracta d’una campanya gràfica en què es representa en format de línies de metro el temps que necessitem per arribar caminant a diferents punts de la ciutat. D’aquesta manera s’exemplifica com caminar no implica tant esforç com pot semblar, alhora que ajuda a tenir un millor coneixement de la ciutat.

Quin és el compromís dels grups municipals amb el canvi de mobilitat?

El debat i votacions a la Comissió reflecteixen prou bé com afronten el canvi de model de mobilitat els diferents grups del consistori. La proposta impulsada pel comúdelleida ha fet moure a l’equip de govern que per una part afirma apostar per una nova mobilitat però que no ha inclòs cap vianalització complerta en els projectes presentats als fons Next Generation. Per altra part, el PSC i els grups que van sostindre el seu darrer mandat, segueixen sense demostrar tenir un model de ciutat clar. A la inacció en el canvi del model de mobilitat que va caracteritzar el seu mandat, s’hi afegeixen ara unes abstencions que demostren la manca de model i el partidisme que els impedeix sumar suport i propostes al canvi que és imprescindible en la mobilitat a la ciutat.

És urgent actuar per reduir el trànsit i la contaminació a Lleida

Amb l’aprovació d’avui, el govern es compromet a incorporar els estudis i processos participatius previstos en la proposta del comú dins dels plans de mobilitat que s’estan elaborant. Això no exclou, en tot cas, que es puguin iniciar algunes actuacions mentre es tramita i s’aprova el nou pla de mobilitat. Des del grup municipal del comú, seguirem insistint en la urgència d’avançar en la reducció del trànsit en una ciutat que mostra uns índex de contaminació massa elevats.

 

Aquí podeu veure la proposta que vam presentar.

I aquí més informació sobre les nostres propostes per a un canvi real de la mobilitat a Lleida

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest