L’assemblea del Comú acorda demanar una àmplia participació el 27S en uns comicis transcendentals per a Catalunya

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , , .

L’agrupació d’electors aposta pel vot a candidatures que defensin el dret a decidir del poble català -en totes les seues expressions- així com la democràcia radicalment participativa, el bé comú i la transparència.
L’assemblea celebrada aquest diumenge a la Plaça de les Magnòlies de Lleida ha valorat que som a les portes d’unes eleccions que no només són autonòmiques sinó que van més enllà. A partir d’aquesta consideració, ha consensuat demanar una participació activa per anar més lluny de la participació aconseguida, per exemple, en les darreres eleccions autonòmiques en què un 45% dels electors de Lleida van quedar sense representació al Parlament entre abstencions i vots a candidatures que van quedar fora del Parlament.
Des de l’inici, els objectius del Comú s’han centrat en l’àmbit municipal, en Lleida. I així mateix, l’agrupació d’electors és l’eina que finalment ens ha servit per intervenir exclusivament en les eleccions municipals de la nostra ciutat. El Comú no es presenta a les eleccions al Parlament i la candidatura amb qui ens podíem sentir més identificats pel seu esforç de confluència, Procés Constituent, tampoc. Per tot això, el Comú no es pot associar en la defensa de cap candidatura en concret a unes eleccions d’àmbit català. És cert, però, que també des de l’inici, el projecte del Comú parteix d’una voluntat de canviar les coses que va més enllà de Lleida; i ha anat trobant connexions amb moviments polítics d’altres llocs i de més abast, que formen part d’un procés més general de canvi polític, a Catalunya, a Espanya i també a Europa i altres indrets. Els elements de confluència en la creació del Comú han estat bàsicament els relacionats amb el model social, econòmic, en les maneres de fer política. Participació, transparència, bé comú, han estat les tres paraules claus entorn les quals ha crescut el Comú, amb persones que comparteixen aquests principis, però que tenen idees diferents respecte la independència de Catalunya o la seva relació amb Espanya.
Tal i com es recollia al programa electoral del Comú, sí que compartim “el nostre compromís amb el dret a decidir el seu futur col·lectiu dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya”. I apostem clarament perquè sigui la ciutadania la que decideixi en relació a la possibilitat de constituir Catalunya com un Estat independent.

L'assemblea s'ha celebrat aquest diumenge a la Plaça de les Magnòlies de Lleida

L’assemblea s’ha celebrat aquest diumenge a la Plaça de les Magnòlies de Lleida


Per tot plegat, l’assemblea del Comú de Lleida després d’un llarg debat, ha adoptat els següents consensos:
1. Promoure la participació a les eleccions
2. Donada la transcendència d’aquests comicis, animem a votar candidatures que defensin el dret a decidir del poble català -en totes les seues expressions- i les premisses fonamentals que defensa el Comú: democràcia radicalment participativa, bé comú i transparència.
3. Davant el bloqueig que hi ha hagut a la demanda social majoritària de fer un referèndum, acceptem el caràcter de consulta sobre la qüestió nacional que tenen aquestes eleccions. Per tant, els futurs posicionaments del grup municipal del Comú envers qüestions relacionades amb el procés nacional, com pot ser la possible adhesió de la Paeria a l’AMI, es faran a partir de la valoració dels resultats a la ciutat de Lleida en nombre de vots.
4. Donarem suport al procés que surti de la posició majoritària expressada a les eleccions del 27S, situant-nos sota la legalitat catalana en el cas que hi hagi un enfrontament entre el marc polític-legal que es defineixi des del Parlament de Catalunya i el que es defineixi des d’altres institucions.
Treball en grups per consensuar posicionament Comú 27S

Treball en grups per consensuar posicionament Comú 27S


L’ampli debat sobre el 27S ha estat precedit de la valoració de l’acció feta a la Paeria des del Grup Municipal, amb iniciatives com les al·legacions a la instal·lació d’un sistema de climatització pagat amb diner públic al Mercat del Pla, el treball per millorar la situació dels temporers i la proposta de que Lleida entri a la xarxa de ciutats-refugi, entre d’altres. També s’ha establert el calendari d’activitats que tenim per davant i s’ha compartit el treball en xarxa que s’està endegant a nivell supra municipal, tant a les comarques de Lleida com en trobades municipalistes com la d’ahir a Barcelona o la de dissabte vinent a Madrid.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest