Valorem que hi ha poca informació, considerem que la proposta pressupostària del govern ajorna temes cabdals de ciutat

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat democràtica, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , .

El govern ha presentat les grans xifres de la seua proposta pressupostària en la comissió informativa de Bon govern celebrada aquest matí, però sense oferir informació detallada dels programes que pensa dur a terme.

Tenint en compte que anem justos de temps per aprovar els pressupostos, hauríem agraït una informació més detallada que ens permetés iniciar les negociacions amb un major coneixement de la proposta del govern“, ha valorat la regidora del comúdelleida Laura Bergés.

En tot cas, a partir del que s’ha explicat avui ens preocupa que no s’avanci prou en temes claus de la ciutat com la neteja, el model d’inclusió, la producció d’energies renovables o l’ampliació de la Fira“, ha afegit.

Segons la informació facilitada pel govern, l’aportació de 4 milions d’euros de la Generalitat per al desenvolupament del model d’inclusió i atenció a temporers es posposa en la seua majoria en 2025, mentre que al 2024 només s’imputarà una aportació de 200.000 €, a més de les aportacions de la Diputació i el propi ajuntament.

És cert que es preveu una inversió d’1,2 M€ en el desenvolupament d’un equipament, però entenem que els recursos per a temporers i el projecte de les Josefines es tornen a ajornar i haurem d’esperar un any més per començar a posar solucions als problemes de sensellarisme i d’allotjament digne per a temporers“, explicava la regidora del comúdelleida

Per altra part, el govern també renuncia a l’ampliació de Fira, ja que no preveu incloure cap transferència ni inversió per al nou pavelló. “Lamentem que, sense haver-ho portat ni al Ple ni al patronat de la Fira, el govern renunciï a una ampliació que seria viable a curt termini i fiï el futur de la Fira a un projecte per al qual no tenim recursos“, afirmava la regidora Laura Bergés.

Finalment, tot i que la informació facilitada en la comissió d’aquest matí no ha detallat quin serà l’esforç pressupostari per a les diferents polítiques de l’ajuntament, els comentaris que s’han fet sobre mesures en l’àmbit de la transició energètica “no ens permeten ser molt optimistes“, en paraules de Laura Bergés. Igualment, en el capítol de neteja, a l’anunci de pròrroga del contracte, s’hi afegeix un pressupost que només inclou l’actualització de l’IPC.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest