El Comú demana mesures excepcionals per a la pagesia de Lleida davant la crisi de preus del sector agrari

Posted on Posted in Consell Comarcal, Notícies, Paeria and tagged , .

El Comú de Lleida demana a l’equip de govern de l’ajuntament que davant la situació excepcional que viu la pagesia per la crisi de preus del sector agrari apliqui sense demora mesures excepcionals, com estan fent diverses localitats lleidatanes. Mesures que permetin la supervivència d’un sector en crisi i la continuïtat dels joves pagesos que han fet un esforç amb crèdit per millorar i modernitzar les seves explotacions amb recs i noves plantacions.

Marina Pifarré, representant del Comú a la Comissió de l’Horta, amb el regidor Sergi Talamonte


Correspon a l’equip de govern, que va signar fa uns dies un manifest d’alcaldes en defensa de la pagesia, proposar les mesures concretes per fer efectiva aquesta defensa. Altrament es donaria a entendre que l’única voluntat de signar el pacte d’alcaldes era sortir en la foto.
Reducció de l’IBI agrari ja al 2017
Entre les mesures urgents que es poden implantar, el Comú planteja que la Paeria exerceixi la seua potestat de reduir l’IBI agrari a través d’una bonificació del 95% (la màxima que permet la llei) a totes les explotacions agràries ja aquest any 2017, una opció recollida per la Llei d’hisendes locals.

La proposta no s’hauria de confondre amb el que es va aprovar en el darrer ple de la Paeria, on va acordar una bonificació de l’IBI que no s’aplicaria fins al 2018, que seria només del 80% i que tan sols inclou les construccions rústegues indispensables per l’activitat agrària.
El Comú també exigeix a la resta d’administracions mesures urgents per revertir la situació, alhora que recorda que la pagesia és una activitat essencial per al nostre territori. Davant l’ofegament dels pagesos, especialment les petites explotacions, el Comú dóna suport a la concentració de demà divendres dins de les mobilitzacions que el sector està portant a terme per defensar un preu just per a la fruita de pinyol.

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest