Ens reunim amb l’Associació de Veïns i Veïnes de la Mariola

Posted on Posted in Notícies.

La regidora del comúdelleida Laura Bergés s’ha reunit aquesta tarda amb l’Associació de la Mariola, celebrant que el barri torni a comptar amb una associació de veïnes i veïns i que aquesta sigui un espai de participació i de treball per cobrir les necessitats del barri. Representants de l’entitat veïnal i del comúdelleida, han assistit a l’encesa de llums de Nadal al barri.

Per part de l’associació de veïns i veïnes s’ha destacat els projectes de barris amb futur del 2023-2024, i la Mariola compleix amb els requisits per ser escollit com un dels barris en el que desenvolupar el projecte. També s’ha defensat començar una dinamització comercial per revitalitzar el barri i els seus negocis, a més de comptar amb una partida pressupostària per la piscina municipal de la Mariola.

Durant la reunió la regidora del comúdelleida ha posat sobre la taula les propostes del grup municipal per al barri, centrades en el treball comunitari i les polítiques d’habitatge. Des del comúdelleida es proposa urgentment un consens de ciutat per compensar els dèficits que acumulen els barris com la Mariola, amb un pla de xoc que inclogui mesures com la rehabilitació d’habitatges o de l’espai públic, el reforç dels equips d’assistència i educació social o projectes de comunitats d’aprenentatge per fomentar el civisme i la convivència.

El barri de la Mariola necessita polítiques d’habitatge ambicioses, amb col·laboració públic-privada per crear habitatge de lloguer assequible, i amb acompanyament a les veïnes i veïns per poder accedir a subvencions a particular per a la millora dels edificis“, proposava Laura Bergés. “A més, cal dotar aquests barris amb equipaments de ciutat que contribueixin a revitalitzar-los i obrir-los a la ciutat“, afegia.

Amb l’associació de veïns i veïnes, la regidora ha valorat positivament el treball comunitari impulsat des del consell de Zona amb projectes com l’Enre9. “Cal donar continuïtat a aquest festival amb la dotació de pressupost de diverses regidories, ja que ajuda a crear comunitat al barri usant la cultura i la creativitat com a motor de canvi, i contribueix que gent de Lleida visiti la Mariola, trencant prejudicis que estigmatitzen el barri“, reclamava la Laura Bergés, regidora del comúdelleida.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest