Les polítiques d’atenció al sensellarisme i el model comercial, esculls en la proposta del PSC per a un govern alternatiu

Posted on Posted in Notícies.

La proposta que ens trasllada el PSC no resol aquests temes clau i no aclareix amb quins suports compta per oferir estabilitat entorn un projecte compartit

El comúdelleida valora positivament que el PSC estigui renovant les seues propostes en mobilitat, fiscalitat o participació ciutadana, però la seua posició respecte Torre Salses i els equipaments per a l’atenció al sensellarisme i temporers estan encara lluny de donar solució a dos temes claus per a la ciutat.

Una alternativa de govern necessita un pla d’acció més clar

El PSC i el comúdelleida han mantingut una nova reunió després que el comú li demanés al grup socialista concrecions sobre el programa de govern alternatiu que havien plantejat. A la vista de l’intercanvi mantingut, el comú valora que la proposta del PSC continua sent massa genèrica.

Tal i com a ha dit la regidora Elena Ferre «esperàvem que un grup que es proposa com a alternativa per liderar l’alcaldia tindria una proposta pressupostària i de mesures concretes entorn els temes que els havíem plantejat, però en molts àmbits ens hem tornat a trobar amb declaracions d’intencions més que amb un pla d’acció».

Esculls a un possible acord

En la trobada d’avui s’ha posat de relleu també que el model de ciutat del comú i del PSC continuen allunyats en dos elements clau: el model de ciutat i l’atenció a la inclusió social.

«L’aposta del PSC pel model de gran superfície comercial de Torre Salses és incompatible amb un grup que va ser foragitat del govern precisament per la seua oposició valenta a aquest projecte», ha manifestat el regidor Sergi Talamonte. Per al comúdelleida, l’aposta per Torre Salses és incompatible amb la defensa del comerç de proximitat i amb la transició ecològica.

Per altra part, el comú li havia plantejat al PSC la necessitat d’acordar un model d’atenció al sensellarisme i als temporers que ofereixi garanties d’una atenció digna que ha faltat durant molts anys. Tal i com explicat el regidor Talamonte «nosaltres pensem que Pardinyes pot acollir un equipament d’allotjament col·lectiu, que ha de ser més petit que el projectat, i ha d’anar acompanyat per altres equipaments i pisos, però no compartim la posició d’un PSC que en aquest tema s’ha instal·lat en el populisme i torna a posposar la solució a un problema que no van afrontar en tots els anys que van governar Lleida»

Un terreny de coincidències que cal explorar

En la reunió d’avui, però, s’ha posat de manifest també que hi ha un terreny de proximitat entre els dos grups que pot ser útil per aconseguir millores per a la ciutat. Sergi Talamonte ha valorat que la trobada ha mostrat que «hi pot haver punts d’acord en aspectes molt rellevants on el govern de Miquel Pueyo no està impulsant el canvi que havíem promès, com mobilitat, participació o fiscalitat, i en els quals celebrem que el PSC aposti ara també per un canvi respecte les polítiques que va implementar estant a govern».

El comú considera que la possibilitat de construir consensos amplis entorn aquests temes i d’altres com la neteja o la il·luminació, seria molt positiu per a la ciutat. La regidora Elena Ferre ha destacat que «si grups diferents ens podem posar d’acord en aquests temes, el govern de la ciutat, sigui quin sigui, hi haurà de donar resposta».

El PSC no ha reunit de moment una majoria entorn un projecte compartit

El comúdelleida li ha tornat a preguntar al PSC quins són els suports amb que compta per tirar endavant una moció de censura i quines condicions són les que posen els diferents grups i regidors i regidores no adscrits que li haurien de donar suport. En aquest sentit, les explicacions que ha ofert el PSC no semblen garantir de moment un govern alternatiu viable i que ofereixi estabilitat entorn un projecte de ciutat compartit.

 

Informació prèvia:

Demanem al PSC que defineixi una proposta concreta si realment vol plantejar una alternativa
El PSC ha plantejat al comú l’opció d’un govern de PSC i comú com a alternativa en una moció de censura al govern de Pueyo
El comú només donarà un vot positiu a un projecte realment compromès amb el canvi honest i valent

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest